Hockeyers SCHC geven twee keer voorsprong weg

Een fel duel tijdens Tilburg-SCHC.
Een fel duel tijdens Tilburg-SCHC. © Floris Mulder
BILTHOVEN - De hockeyers van SCHC hebben ook het zesde duel in de hoofdklasse niet gewonnen. Tegen Tilburg werd het vrijdagavond 2-2. Met de puntendeling schiet de ploeg van Michiel van der Struijk niets op: het blijft laatste in de competitie.
Tot twee keer toe kwam SCHC in Brabant op voorsprong. Na 18 minuten scoorde Luuk van Duren de 0-1. Maar door een flinke fout in de verdediging van de Bilthovense ploeg kon Joep de Natris direct na rust gelijk maken.
SCHC kreeg in de 47e minuut de enige strafcorner van de wedstrijd. Thijn Knetemann legde aan en scoorde zijn vierde doelpunt van het seizoen. Slechts zes minuten later gaf SCHC de voorsprong weer weg. Ook nu liet de verdediging het afweten: Sander Visser scoorde de 2-2.
Na de gelijkmaker ging het tempo in de wedstrijd flink omhoog. Ondanks veel fouten aan beide kanten was het een aantrekkelijk heen en weer golvend duel. Zowel SCHC als Tilburg kregen nog kansen maar het bleef bij 2-2.
De nummer twee van de hoofdklasse Kampong rekende in de hoofdstad af met Amsterdam. Dankzij doelpunten van Bjorn Kellerman en Martijn Havenga wonnen de Utrechters met 0-2.
Zondag is de volgende speelronde in de hockey hoofdklasse. SCHC ontvangt dan thuis Amsterdam, Kampong speelt in Utrecht tegen Rotterdam.