Het pechjaar van Hercules-speler Colin Broers

© Geert Lommers
UTRECHT - Het houdt maar niet op voor Colin Broers. De middenvelder van Derde divisionist Hercules uit Utrecht wordt sinds de zomer van 2017 achtervolgd door blessureleed en andere pech. Broers, die eerder ook uitkwam voor DOVO, speelde daardoor de afgelopen veertien maanden slechts vijf officiële wedstrijden voor zijn club.

KUIT EN ENKEL

Het begon iets meer dan een jaar geleden, vlak voor aanvang van de competitie. "In de laatste oefenwedstrijd liep ik een kuitblessure op", vertelt Broers. "Die bleek moeilijk te behandelen. Steeds dacht ik weer dat ik er bijna was, maar steeds kwam er nog een maand bij. En toen was het winterstop."
In de winterstop haakte Broers aan bij de selectie en eind februari maakte hij zijn rentree in hoofdmacht van Hercules. Maar na drie duels ging het weer mis. "Een enkelblessure, en het seizoen was voorbij."
Colin Broers in actie in de derby tegen Magreb'90
Colin Broers in actie in de derby tegen Magreb'90 © Geert Lommers
"Het is heel frustrerend. Als voetbal het allerleukste is wat je kunt doen als spelletje, maar je moet van de zijkant je teamgenoten bekijken, dan is dat af en toe best wel pittig ja", stelt Broers.
"Het is heel frustrerend"

ACHILLESPEES

Na het seizoen ging Broers in de zomer vol goede moed aan het trainen. Jochem Twisker volgde Eric Speelziek op als trainer van Hercules en de middenvelder wilde een goede start maken. Maar weer sloeg het noodlot toe: overbelasting na een jaar betrekkelijk weinig doen leidde tot een scheurtje in zijn achillespees. Opnieuw is Broers tot de winterstop uitgeschakeld. Je zou er bijna de moed door opgeven en stoppen.
"Dat idee heb je wel eens", erkent Broers. "Maar als je rationeel denkt weet je dat voetbal wel heel mooi is. Aan de andere kant, als je nu weer zo'n jaar krijgt als vorig jaar moet je je misschien afvragen of het zin heeft om op dit niveau te blijven voetballen. Maar dat is voorlopig niet aan de orde."
"Ik ben er nog, en je hoort ook wel eens ergere dingen"
Een ongeluk komt zelden alleen. Afgelopen zondag werd Broers, die vanwege zijn achillespeesblessure niet mag hardlopen en zijn conditie op peil houdt op de racefiets, geschept door een auto. Het resultaat: fiets total-loss, gekneusde ribben en een pijnlijk been. "Maar ik ben er nog, en je hoort ook wel eens ergere dingen. Het geluk bij een ongeluk is dat deze situatie geen impact heeft op het herstel van mijn achillespeesblessure."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.