Van Emden vervangt Van Baarle in tijdrit WK

Jos van Emden en Wilco Kelderman. Op het NK tijdrijden voor clubteams teamgenoten op het WK concurrenten
Jos van Emden en Wilco Kelderman. Op het NK tijdrijden voor clubteams teamgenoten op het WK concurrenten © RTV Utrecht / Rick van Manen
UTRECHT/VEENENDAAL - Wielrenner Jos van Emden komt over twee weken bij de WK in Innsbruck in actie op de tijdrit. De 33-jarige renner van LottoNL-Jumbo neemt de plek over van Dylan van Baarle, die zijn seizoen voortijdig heeft moeten beëindigen na een ongelukkige val in de Ronde van Spanje. De Veenendaler kwam in de twaalfde etappe vlak na de finish ten val door een overstekende official en liep daarbij een breukje aan de rechterkant van zijn bekken op.
De Nederlands kampioen tijdrijden moet van de arts van Team Sky enkele weken volledige rust nemen. Van Baarle meldde zich daarom woensdag af bij bondscoach Thorwald Veneberg, die Van Emden als vervanger aanwees voor de WK. De renner, die ook lid is van de Utrechtse wielervereniging De Volharding, komt op woensdag 26 september in actie op de tijdrit over 52,5 kilometer, net als titelverdediger Tom Dumoulin en zijn clubgenoot Wilco Kelderman. Van Emden en Kelderman werden vorig jaar met De Volharding nog Nederlands clubkampioen tijdrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.