KNVB beker: 10 van DOVO schakelen Quick Boys uit

© Namen & Rugnummers, Bert Kous
VEENENDAAL - DOVO heeft zich geplaatst voor de eerste hoofdronde van de KNVB beker. In de tweede voorronde was de Derde divisionist uit Veenendaal te sterk voor Quick Boys, dat ook in de derde divisie speelt. In Veenendaal werd het 3-0.
In de openingsfase was Quick Boys sterker en voorkwam doelman Rodney Ubbergen met een schitterende redding de 0-1. Nadat zowel Quick Boys als DOVO een grote kans hadden gemist, bracht Salim Amarzgiou de ploeg van Gert Kruys vlak voor rust op 1-0. Kort daarna miste Kesly den Haag een grote kans op 2-0.
Twee domme kaarten!
Gert Kruys
Kort na rust leek DOVO in de problemen te komen, toen rechtsachter Enrico Patrick met twee gele kaarten moest vertrekken. "Twee domme kaarten", oordeelde Gert Kruys achteraf. Maar met tien man kwam DOVO wel op 2-0. Uitblinker Simon van Zeelst kopte een corner binnen.
In de slotfase zette Quick Boys, getraind door Erik Assink (oud trainer van zowel IJsselmeervogels, Spakenburg als GVVV) alles op alles, maar de verdediging van DOVO gaf niets weg. Het werd zelfs nog 3-0, door Salim Amarzgiou, die het attentst was nadat Lars Middelwijk een vrije trap van 20 meter op de kruising had geschoten.
DOVO viert de 3-0
DOVO viert de 3-0 © Namen & Rugnummers, Bert Kous
Na afloop reageerden fans van Quick Boys hun frustratie af op de donkere spelers van DOVO, Rodney Ubbergen en Joshua Patrick. Het bleef bij verbale agressie.
Gert Kruys: "Nu Utrecht-thuis zou mooi zijn"
Op de vraag wie de volgende tegenstander van DOVO moet worden, reageerde Gert Kruys: "FC Utrechth thuis, vader Kruys tegen zoon Kruys, dat zou mooi zijn. Maar Ajax thuis is ook leuk."
Tweevoudig doelpuntenmaker Salim Amerzgiou

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.