Powel bezorgt Vogels in blessuretijd punt bij Barendrecht

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft haar eerste seizoen in de tweede divisie afgesloten met een gelijkspel. De Rooien wisten op bezoek bij Barendrecht een 2-0 achterstand weg te werken, dankzij goals van Mike van de Laar en Berry Powel. De uiteindelijke 2-2 viel ver in blessuretijd.

FILE

De voorbereiding van de Vogels was allerminst ideaal te noemen. De bus kwam in de file te staan, waardoor de aftrap een kwartier uitgesteld werd. Daarnaast bleek de airco het niet te doen.
In het laatste kwartier voor rust gaf IJsselmeervogels twee doelpunten weg. Joey Jonkman opende na een half uur verdiend de score voor Barendrecht, dat op slag van rust de 2-0 op het scorebord zag komen na een lobje van Tim Eekman.

PENALTY

Vlak na rust kregen de Vogels de uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Een inzet van Berry Powel werd met de hand van de lijn gehaald. Barendrecht-speler Jeffrey Aarts kreeg rood; IJsselmeervogels een penalty. Die werd feilloos benut door Mike van de Laar.
De ploeg van trainer Willem Leushuis wilde met een slotoffensief nog een punt eruit slepen in de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat resulteerde in de allerlaatste minuut van blessuretijd in de 2-2 van goaltjesgetter Powel. Hierdoor eindigt IJsselmeervogels het seizoen als negende. Volgend jaar verwelkomt het buurman Spakenburg in de competitie.
30' Joey Jongman [1-0]
45' Tim Eekman [2-0]
51' Mike van de Laar, pen. [2-1]
90+4' Berry Powel [2-2]
Bijz.
51' Directe rode kaart Jeffrey Aarts (Barendrecht) na hands op doellijn

Willem Leushuis:"Tevreden, laatste 13 duels maar twee verloren"