Alles of niets voor korfballers Dalto

DRIEBERGEN ZEIST - De zaalkorfballers van Dalto Klaverblad Verzekeringen spelen woensdagavond de allesbeslissende wedstrijd om promotie naar de Korfbal League. Tegenstander is DVO uit Bennekom, dat probeert degradatie uit de League te voorkomen.
Dalto eindigde dit seizoen als tweede in de hoofdklasse B, achter Deetos. In de halve finale van de play-offs in de hoofdklasse schakelden de Driebergenaren Groen Geel uit, dat eerste was geworden in de hoofdklasse A. Vervolgens was Deetos de tegenstander in de finale
In die finale verspeelde Dalto, dat in 2016 na acht jaar uit de Korfbal League degradeerde, een voorsprong van zeven punten; Deetos won en promoveerde. Voor Dalto restte een herkansing tegen DVO, dat voorlaatste eindigde op het hoogste niveau.
De eerste wedstrijd van de best-of-three serie werd gewonnen door DVO. Dalto won de tweede, waardoor een beslissende derde wedstrijd nodig werd. Die begint woensdagavond om 20.30 uur in een waarschijnlijk uitverkochte sporthal Hoenderdaal in Driebergen. De winnaar speelt volgend seizoen in de Korfbal League.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.