Slordig Spakenburg loopt periodetitel mis

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft naast de eerste periodetitel in de derde divisie A gegrepen. In het thuisduel op de Westmaat tegen Jong FC Twente werd niet gescoord en doordat directe concurrent Jong Almere City haar wedstrijd wel won, pakken zij de periode.
Vol goede moed ging Spakenburg het duel in, maar de Blauwen kwamen bedrogen uit. Het was niet in staat kansen te creëren tegen de beloften van FC Twente. Tot overmaat van ramp kreeg middenvelder Philip Ties vlak na rust rood vanwege een elleboogstoot.
Ook in de tweede helft probeerde Spakenburg een doelpunt te forceren, maar door het slordige spel kwam het niet tot grote kansen. Barry Beijer kreeg een kleine mogelijkheid, maar de grotere kansen waren voor de jonge Tukkers. Uiteindelijk werd er niet gescoord.
Bijz.
51' Rode kaart Philip Ties (Spakenburg)

ALMERE CITY

Tijdens het duel werd met veel interesse gekeken naar de verrichtingen van Jong Almere City, dat in pole position stond voor de periodetitel. De beloften poetsten tegen VVOG een 2-0 achterstand weg en wisten zelfs nog te winnen. Door de 4-2 eindstand verzekerden zij zich van de periodetitel.
Jong Almere City behoudt de leiding in de derde divisie A, met 29 punten uit 12 wedstrijden. Spakenburg heeft twee punten minder en staat tweede.
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Tom Oostinjen: "Er lukte weinig vandaag"
John de Wolf: "Tevreden met een punt"