Woerdense dierenambulance: problemen door ruimtegebrek vogelopvang

HARMELEN - De Dierenhulpverlening Woerden zit met de handen in het haar. De vogels die de Woerdense dierenambulance oppikt zouden namelijk voorlopig niet meer welkom zijn in de vogelopvang in Utrecht. Dat veroorzaakt opvangproblemen in de omgeving van Woerden, omdat het broedseizoen net begonnen is en er daardoor meer vraag is naar opvangplekken.
De Utrechtse opvang kampt met een ruimtetekort en daarom zijn alleen vogels van de dierenambulance uit Utrecht er nog welkom, zegt woordvoerder Mechtild Stavenuiter van de Dierenhulpverlening Woerden. "We kunnen uitwijken naar Amsterdam of Delft. Maar dit is te ver voor de ambulance, want dan is onze auto te lang niet inzetbaar voor andere dieren."
De situatie dwingt de Woerdense hulpverleners tot het maken van lastige keuzes, verwacht Stavenuiter. "Dus we moeten nu echt een moeilijke keuze maken. Denken we dat de vogel het gaat redden in de natuur of nemen we hem mee en euthanaseren we hem?"
Stavenuiter baalt er vooral van dat haar organisatie pas op het laatste moment op de hoogte is gebracht van de opvangstop. Toch heeft de organisatie nog wel een paar maatregelen kunnen nemen. "Maandag is er een extra EHBO-cursus voor ons personeel, zodat zij beter kunnen inschatten hoe het met de vogels gaat."

"We moeten moeilijke keuzes maken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.