Schaerweijde hard onderuit tegen HDM

ZEIST/GROENEKAN - De hockeymannen van Schaerweijde zijn op eigen veld verslagen door HDM. De gasten wonnen met 5-1.
In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft was HDM sterker dan de thuisploeg uit Zeist. Jelmer Siersema was de grote plaaggeest voor Schaerweijde, hij scoorde vier keer.
12' Jelmer Siersema [1-1]
27' Casper Horn [1-1]
40' Jelmer Siersema [1-2]
49' Ruben Versteeg [1-3]
57' Jelmer Siersema [1-4]
70' Jelmer Siersema [1-5]
In de overgangsklasse A blijft Schaerweijde ondanks de nederlaag koploper. Het heeft evenveel punten als nummer twee Cartouche, maar wel een beter doelsaldo.
De derby tussen Phoenix en Voordaan is gewonnen door de thuisploeg. Phoenix stapte met een 2-1 overwinning van het veld.
Phoenix uit Zeist en Voordaan uit Groenekan spelen beide in de poule A van de overgangsklasse.
Voordaan staat zesde, Phoenix staat een plek lager. Beide ploegen hebben 16 punten, maar Phoenix heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Ties Ceulemans:"Doel halen en dat is play offs"
Bas Boogaard:"Als je 1-5 verliest sta je niet meer op het ijs"