Kampong maakt in slotminuten 2-0 achterstand goed

Björn Kellerman scoorde in extremis de gelijkmaker
Björn Kellerman scoorde in extremis de gelijkmaker © Maurice de Wert
UTRECHT - Kampong heeft met hangen en wurgen een gelijkspel uit het vuur gesleept. De Utrechters kwamen thuis tegen Rotterdam op een 2-0 achterstand, maar maakten dat in de laatste drie minuten met twee doelpunten goed: 2-2.
Een beter Kampong vond in de eerste helft het doel niet. Vlak voor rust bleek Rotterdam uiterst effectief. Uit de eerste strafcorner maakte Harry Martin de openingstreffer. Alastair Brogdon tekende voor de 2-0. Zo leek hij de wedstrijd zes minuten voor tijd in het slot te gooien.
De ploeg van trainer Alexander Cox ging met man en macht op jacht naar goals en dat resulteerde drie minuten voor tijd in de aansluitingstreffer van Martijn Havenga, waarna Bjorn Kellerman in de slotminuut de gelijkmaker scoorde.
34' Harry Martin, sc (0-1)
64' Alastair Brogdon (0-2)
67' Martijn Havenga, sc (1-2)
69' Bjorn Kellerman (2-2)
Deze wedstrijd werd op vrijdagavond gespeeld omdat Kampong eerder dit seizoen in de Euro Hockey League uitkwam. Door de remise blijven de Utrechters derde in de hockey hoofdklasse met 14 punten. Rotterdam is zesde met 12 punten. Zondag speelt Kampong alweer, dan tegen Hurley.