UPDATE: Ferenc Jongejan vertrekt bij UVV

UTRECHT - Ferenc Jongejan vertrekt na dit seizoen bij Pickles UVV. Dat heeft de Utrechtse honkbalclub vrijdag bekend gemaakt. Jongejan was vier seizoenen lang coach van de hoofdklasser.
In deze periode boekte Jongejan uitstekende resultaten met de hoofdmacht van UVV. Onder zijn leiding werd UVV driemaal achtereen vijfde van Nederland, ondanks bescheiden middelen. Dit seizoen werd de broekriem verder aangetrokken en moest Jongejan het - mede door blessures - doen met overwegend jonge talenten. In de reguliere competitie werd UVV 7e. Pas donderdag, twee wedstrijden voor het einde van het seizoen, wist UVV zich veilig te spelen.
Jongejan: "UVV heeft mij de gelegenheid geboden te bouwen aan een team dat attractief en aanvallend honkbal speelt. Veel jonge spelers zijn daardoor stappen verder gekomen. Dat is de grote clubs met grote namen ook opgevallen. Vele talentvolle spelers van UVV zijn daardoor doorgestroomd naar de top 4 van Nederland en naar het buitenland. Voor UVV en mij betekende dat elk jaar puzzelen om een representatief team op de been te zetten. Dat is goed gelukt. Daar ben ik best trots op."
Toch zal Jongejan een nieuwe stap in zijn coach - en honkbal carrière gaan zetten. Welke dat zal zijn is nu nog onbekend. Het UVV bestuur betreurt de beslissing van Jongejan. De Houtenaar groeide op bij de Utrechtse club en hield zich naast coaching van het eerste team ook bezig met het jeugdbeleid.
Dit weekend is de laatste speelronde in de play-downs van de hoofdklasse. Zondag staat Jongejan voor het laatst voor de groep.

Ferenc Jongejan: "Het was een gezamenlijke beslissing"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.