Volleybalsters klaar voor Rio

SCHALKWIJK - De Nederlandse volleybalsters, met Robin de Kruijf uit Schalkwijk in de selectie, vertrekken vrijdag met een goed gevoel naar Rio de Janeiro voor de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti won dinsdag de uitzwaaiwedstrijd in het Omnisport van Apeldoorn tegen Zuid-Korea met 3-1.
Met de overtuigende zege nam Oranje ook revanche voor de nederlaag een dag eerder in het Topsportcentrum van Rotterdam. Toen was Zuid-Korea, de nummer negen van de wereldranglijst, met 3-1 te sterk. De Nederlandse vrouwen zijn de nummer elf van de wereld.
Oranje begon sterk en won de eerste set met 25-17. Zuid-Korea kwam op 1-1 door de tweede set met 25-22 te winnen. Daarna sloeg het Nederlands team hard toe met 25-16 en 25-19. Lonneke Sloetjes sloeg in beide sets het winnende punt binnen.
De volleybalsters doen voor het eerst sinds 1996 mee aan de Spelen. In de groepsfase zijn China, de Verenigde Staten, Servië, Italië en Puerto Rico de tegenstanders. De eerste vier landen in de poule gaan door naar de kwartfinales.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.