Toekomst VVA'71 hangt aan zijden draadje

ACHTERBERG - De toekomst van voetbalclub VVA'71 hangt aan een zijden draadje. De club uit Achterberg heeft van de rechtbank uitstel van betaling gekregen. De leden worden donderdagavond over de ontstane situatie ingelicht. Het bestuur van VVA'71 wil pas na de bijeenkomst van donderdag reageren. De kans dat VVA'71 het seizoen in de hoofdklasse niet afmaakt, lijkt aanzienlijk.
VVA'71 heeft al sinds vorig seizoen een probleem met het betalen van de spelers. De fiscus heeft beslag gelegd op de tegoeden van de stichting die het eerste elftal betaalt, omdat er een vermoeden is van fraude. Veel spelers zijn daarom afgelopen zomer vertrokken. Een aantal spelers is gebleven, en omdat de club beloofde dat het dit seizoen allemaal goed zou gaan, werd ook een fors aantal nieuwe spelers naar Acherberg gelokt. De fincanciële problemen hielden echter aan. Enkele weken geleden dreigde een opstand van spelers die nog geld tegoed hadden van vorig seizoen. Sponsors zijn toen bijgesprongen om in ieder geval dat geld uit te betalen.
Dit seizoen wordt er, ondanks contractuele afspraken, niet uitbetaald. Spelers en staf krijgen alleen een kilometervergoeding. Zij kunnen geen kant op; volgens regelgeving van de KNVB mogen ze tijdens het seizoen niet naar een andere club overstappen. Stoppen is voor de meesten ook geen optie, omdat ze zich dan mogelijk uit de markt prijzen voor volgend seizoen. "Wij zitten vast aan VVA'71, en we spelen puur om bij andere clubs in beeld te komen voor volgend seizoen", zeggen enkele spelers op basis van anonimiteit tegen RTV Utrecht. "We zien het als investeren in onze toekomst."
Ter illustratie: trainer Johan de Man, die op zes kilometer van de club in Veenendaal woont, zou volgens bovengenoemde berekening per week (3 trainingen en een wedstrijd) 9 euro 31 (48 km. x 19 cent) op zijn rekening bijgeschreven krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.