Spakenburg laat weer punten liggen

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Zaterdag topklasser Spakenburg heeft de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys gelijkgespeeld. De eindstand was 1-1. Door het gelijke spel verzuimt de ploeg van trainer Jochem Twisker het gat met koploper Kozakken Boys tot 1 punt te verkleinen.
Spakenburg kwam de hele wedstrijd niet in het spel dat de ploeg graag speelt en maakte veel fouten. Beide teams creëerden enkele kansen zonder dat dit tot direct gevaar leidde. In de 38ste minuut opende Kees Tol toch de score, nadat Spakenburg korte tijd aanzette. De topscorer van de topklasse maakte zijn 28e doelpunt van dit seizoen.
De thuisploeg kwam na rust sterker uit de startblokken en dit leidde in de 59e minuut tot de 1-1 van Raily Ignacio. De verdedigers van Spakenburg waren niet alert, waardoor de aanvaller de gelijkmaker kon maken. Verder dan het testen van de doelmannen kwamen beide ploegen in het restant van het duel niet. Spakenburg eindigde de wedstrijd met tien man, nadat Jordy Strooker een directe rode kaart kreeg.
Met nog twee wedstrijden te spelen staat Spakenburg tweede met drie punten minder dan Kozakken Boys. In de volgende speelronde spelen De Blauwen tegen Barendrecht, dat momenteel de derde plek bezet.

Spakenburg-aanvaller Kees Tol na afloop in gesprek met verslaggever Bert Kous.
Trainer Jochem Twisker stond na het duel bij de microfoon van Bert Kous.