FC Utrecht veilig na zege op FC Twente

UTRECHT - FC Utrecht heeft belangrijke punten gepakt in de eredivisie. De Utrechters versloegen in de eigen Galgenwaard FC Twente met 1-0. Door de overwinning is FC Utrecht zo goed als veilig en speelt de ploeg ook volgend jaar in de eredivisie.
Utrecht speelde vor de verandering in een 4-4-2 systeem, maar kon het spel tegen Twente niet maken. De Tukkers begonnen aarzelend, maar drongen de Domstedelingen steeds terug. Robbin Ruiter was belangrijk voor FC Utrecht. Hij hield zijn ploeg meerdere keren op de been met enkele goede reddingen. De doelman werd daarbij geholpen door zijn verdediging die tot twee keer toe de bal van de lijn moest halen.
Utrecht was aan het begin van de tweede helft feller en kwam op voorsprong. In de 55e minuut schoot Sébastien Haller de bal tegen de touwen. Daarna was het afhouden voor de ploeg van Robby Alflen en die missie slaagde waardoor Utrecht de overwinning over de streep trok. FC Utrecht is de nummer twaalf van de eredivisie met 36 punten uit 31 duels.