FC Utrecht boekt zege in Dordrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft de vierde zege van het seizoen geboekt. In Dordrecht versloeg FC Utrecht de thuisploeg met 1-3. Door die zege klimt Utrecht van de twaalfde naar de tiende plaats met dertien punten. Trainer Robby Alflen zag doelman Ruiter uitvallen.
Na een goede openingsfase vond spits Ruud Boymans het net. Hij kopte een voorzet van Tommy Oar binnen. Het was al de vijfde assist voor Oar die daarmee koploper van de eredivisie is. Utrecht zakte daarna iets in, maar Dordrecht werd voor rust niet heel gevaarlijk.
In de tweede helft kwam een vrije trap van Oar in de handen van de doelman terecht, daarna werd Dordrecht steeds gevaarlijker. Plots werd het 0-2, nadat Josimar Lima de voorzet van Gyrano Kerk ongelukkig in zijn eigen doel werkte.
Dordrecht kwam toch terug via een snoeihard schot van Rick ten Voorde. Er volgde een vervelende periode waarbij eerst Boymans veel last kreeg van zijn schouder. Daarna viel doelman Robbin Ruiter uit met een liesblessure en kwam Jeroen Verhoeven erin. Via een vrije trap van Yassin Ayoub was de zege voor Utrecht binnen.

Tommy Aar in gesprek met René van den Berg.
Yassin Ayoub in gesprek met René van den Berg.