FC Utrecht onderuit tegen Heerenveen

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie een nederlaag geleden. In en tegen Heerenveen ging de formatie van trainer Robby Alflen met 3-1 onderuit. Alle Friese doelpunten werden gescoord door Mark Uth.
De Duitser was in al in de tweede minuut attent bij een snelle vrije trap van Van den Berg. In de tweede helft passeerde hij FC Utrecht-doelman Verhoeven in een één tegen één duel. Willem Janssen scoorde in de 90e minuut tegen, maar terwijl Utrecht op jacht ging naar de 2-2 maakte Uth zijn derde van de avond.
Utrecht was op een 1-0 achterstand een paar keer dichtbij een gelijkmaker. Een kopbal van Willem Janssen werd knap gered door doelman Nordfeldt, Ayoub trof van 20 meter de lat. Nieuweling Peterson strandde ook op de Friese doelman. Aan de andere kant verrichtte Jeroen Verhoeven, die halverwege de eerste helft de geblesseerd geraakte Robbin Ruiter (zie foto) verving, een paar knappe reddingen.
FC Utrecht blijft op zes punten in de eredivisie en is na vier duels middenmotor. Komend weekend is er geen competitievoetbal. Over twee weken speelt de ploeg van Alflen thuis tegen ADO Den Haag.