Urgente mindervalide woningzoekenden blijven in onzekerheid

UTRECHT - Wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks) wil niet uitgebreid ingaan op schrijnende gevallen van mindervalide woningzoekenden in Utrecht. Hij zegt dat hij de privacy van deze mensen niet wil schenden. Diepeveen kent de zaken wel en zegt dat de gemeente helpt waar zij kan.
Diepeveen reageerde daarmee op een drietal schrijnende gevallen van mensen die dringend een aangepaste woning nodig hebben maar soms al jaren op een wachtlijst staan. Zoals Mary en Gerard. De man raakte verlamd na een val, vijf jaar geleden. Zijn vrouw verpleegt hem sindsdien in de woonkamer van hun huis. De zoektocht naar een huis met een slaap- en badkamer op de begane grond leverde tot nu toe niets op, ondanks een urgentieverklaring.
Raadslid Bülent Isik (PvdA) bracht vandaag tijdens de raadsvergadering nog drie schrijnende gevallen onder de aandacht van de wethouder, waaronder een zwaar gehandicapt ouder echtpaar dat naar een zorgcomplex zou moeten en een vrouw met ALS die op de derde verdieping woont, terwijl ze geen trap meer kan lopen. Alle woningzoekenden wachten al lang op actie, maar die blijft uit.
Een rode draad in alle verhalen speelt Het Vierde Huis, een bedrijf dat de urgentieregelingen voor diverse gemeentes verzorgt, waaronder de gemeente Utrecht. Over het Vierde Huis zei de wethouder dat hij in gesprek gaat, maar zijn conclusie was nog niet dat er dingen fout gaan. De wethouder ging in het geheel niet in op de zaak van Mary en Gerard.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.