Pover FC Utrecht imponeert niet tegen Heerenveen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Een pover spelend FC Utrecht heeft een punt meegenomen uit Friesland na het duel met SC Heerenveen. Gyrano Kerk bracht zijn ploeg op voorsprong in de eerste helft, maar dankzij een goal van Chidera Ejuke was het al snel weer gelijk: 1-1.
In de openingsfase van het treffen was de eerste kans voor Adrián Dalmau, die in zijn drie Eredivisieduels al drie keer trefzeker was. De Spanjaard snelde langs Heerenveen-doelman Warner Hahn, maar verzuimde vervolgens af te ronden.

KERK

Daarna domineerde de thuisploeg, die onder meer gevaarlijk werd via Rodney Kongolo. Echter was het FC Utrecht dat tekende voor de openingstreffer, toen er snel gecounterd kon worden via Kerk. De vleugelspeler verschalkte Hahn met een fraai lobje en maakte zo zijn derde treffer van het seizoen.
Ook na de treffer van Kerk was Heerenveen de betere ploeg en dat resulteerde twaalf minuten na Kerk's doelpunt alweer in de gelijkmaker. Mitchell van Bergen kreeg alle ruimte van de Utrecht-defensie om het strafschopgebied in te dribbelen, waarna het voor Chidera Ejuke een koud kunstje was om te tekenen voor de gelijkmaker: 1-1.

RICKSEN

Een ander hoogtepunt van de eerste helft speelde zich af op de tribunes, toen er in de 43e minuut een daverend applaus klonk uit het thuis- en uitvak. Een eerbetoon aan de op 43-jarige leeftijd overleden Fernando Ricksen, oud speler van onder meer Glasgow Rangers en Fortuna Sittard.
Na rust kwam FC Utrecht goed uit de kleedkamer en kreeg het meteen een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Eerst kreeg Sander van de Streek een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar hij vond Hahn op zijn weg. Daarna had Ramselaar geen oog voor de vrijstaande Dalmau, waarna zijn schot geblokt werd.

PENALTYKILLER PAES

Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een uitgelezen kans om te scoren, toen Rico Strieder een overtreding beging in het eigen strafschopgebied. De penalty van Jens Odgaard werd echter gekeerd door Maarten Paes, die zijn ploeg een katachtige reflex in de wedstrijd hield.
Diep in blessuretijd kreeg FC Utrecht nog één kans om te scoren, maar het lukte Ramselaar niet om zijn voet goed tegen de bal te krijgen, waardoor er een 1-1 eindstand op het scorebord stond.
18' Gyrano Kerk [0-1]
30' Chidera Ejuke [1-1]

RANGLIJST

FC Utrecht staat na het 1-1 gelijkspel op de zesde plaats in de Eredivisie. Komende zondag is Willem II de tegenstander in Stadion Galgenwaard.