Kindertelefoon viert 40-jarig bestaan met bezoekje van koningin Máxima

© ANP
UTRECHT - Koningin Máxima heeft een bezoek gebracht aan de Kindertelefoon in Utrecht. De organisatie viert vandaag op het hoofdkantoor in Rijnsweerd het 40-jarig bestaan.
Tijdens haar bezoek kreeg Máxima een rondleiding door het gebouw en bezocht ze de belkamer. Ook ging ze met jongeren, vrijwilligers en trainers in gesprek over het werk dat ze doen.
Het koninklijke bezoek vormde ook de start van een nieuwe campagne die de naamsbekendheid van de Kindertelefoon bij ouders en leerkrachten moet vergroten. In het kader van die campagne worden ook podcasts gemaakt waarin mensen die in de afgelopen veertig jaar belden of chatten met de Kindertelefoon, terugblikken op wat de Kindertelefoon kan betekenen.
De Kindertelefoon begon in 1979 als een lokaal initiatief van een groepje ouders uit Amsterdam. Inmiddels is het een professionele organisatie die dagelijks honderden gesprekken voert en een luisterend oor biedt aan alle kinderen in Nederland van 8 tot en met 18 jaar. Om te praten over onderwerpen als pesten en misbruik, maar ook om te vertellen over je verliefdheid of je schooldag.
Kinderen die behoefte hebben aan een gesprek kunnen de Kindertelefoon elke dag bellen tussen 11.00 en 21.00. Ook kan er gechat worden via de website van de Kindertelefoon. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en gratis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.