FC Utrecht verzuimt te winnen van Zrinjski

Sander van de Streek
Sander van de Streek © Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft zichzelf tekortgedaan in het eerste duel in de tweede voorronde van de Europa League tegen HSK Zrinjski Mostar. De eredivisieclub kwam niet verder dan een gelijkspel in de eigen Galgenwaard: 1-1.
De hoogtepunten van FC Utrecht - Zrinjski Mostar
FC Utrecht wacht zodoende een lastige return in de Bosnische stad Mostar. De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer John van den Brom had verreweg het beste van het spel en creëerde heel wat kansen. Zrinjski werd in de eerste helft één keer gevaarlijk en het was meteen raak via Miljan Govedarica.
John van den Brom: "Dit is geen drama"
Na rust zette Utrecht meer druk en dat resulteerde in de gelijkmaker van Gyrano Kerk. De thuisploeg liet grote kansen om het duel daarna alsnog winnend af te sluiten onbenut.
Gyrano Kerk: "Dit gaat goedkomen, jazeker"

COUNTER

Sander van de Streek en nieuweling Justin Lonwijk wisten in de eerste helft kansen niet te verzilveren, waarop Utrecht plotseling met 1-0 achter stond. Met een snelle omschakeling werd Govedarica gelanceerd en hij schoot de bal na een combinatie in de verre hoek langs doelman David Jensen.
Adam Maher: "Jammer dat het 1-1 blijft"

PENALTY

Nog voor rust had Kerk een strafschop moeten krijgen toen hij door middel van een forse schouderduw onderuit werd gewerkt in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Aleksei Eskov liet echter doorspelen. Lonwijk liet daarna nog een kans op de gelijkmaker liggen.
Willem Janssen: "We moeten in Mostar nog gevarieerder zijn"
In de tweede helft zette Utrecht de tijdrekkende Bosniërs verder onder druk, onder meer met schoten van Simon Gustafson. Kerk zorgde uiteindelijk met een fraaie volley voor de verdiende gelijkmaker. De winnende treffer viel echter niet meer, ondanks een enorme kans voor invaller Nick Venema die naast schoot.