Kellerman met twee treffers belangrijk bij cruciale winst Oranje

© ANP
UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League wereldkampioen België in Antwerpen verslagen. Oranje was, onder andere door twee treffers van Kampong-hockeyer Björn Kellerman, met 4-0 te sterk.
Kellerman bracht Oranje in de 37e minuut op 1-0 voorsprong. Elf minuten later maakte hij daar 2-0 van. Bob de Voogd en Jeroen Hertzberger zorgden in de slotfase voor de andere twee treffers. Bij het doelpunt van Hertzberger gaf Kellerman ook nog eens de assist.
Nederland is nog vol in de race om zich te plaatsen voor het finaleweekend in Amsterdam. De zege was daarom heel belangrijk voor de ploeg van Bondscoach Max Caldas. Alleen de eerste vier van de Pro League plaatsen zich voor het finaleweekend. Voorafgaand aan de ontmoeting met België stond Nederland zesde. Door de winst staan de Nederlandse mannen nu derde.
Er staan nog vier duels op het programma voor Nederland. De eerstvolgende is morgen, dan is opnieuw België de tegenstander.