IJsselmeervogels verliest van Jong Vitesse na roerige week

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft in de Tweede Divisie een thuisnederlaag geleden. Jong Vitesse was op de Westmaat met 3-2 te sterk. De Vogels kwamen halverwege de tweede helft nog wel op voorsprong.
Verslaggever Bert Kous over de nederlaag van IJsselmeervogels
Mike de Beer dompelde IJsselmeervogels al vroeg in rouw. Binnen tien minuten zette hij de 1-0 op het scorebord namens Vitesse. Het was een klap voor de Rooien, die een roerige week kenden nadat vorige week een deel van de selectie naar buiten trad over trainer Ted Verdonkschot. Er werd de afgelopen week dan ook veel gesproken.
Na een half uur sprak IJsselmeervogels ook op het veld. Jeffrey Buitenhuis werkte een corner met wat geluk binnen. De rutstand was zo 1-1. Robbert Olijfveld zorgde na de pauze voor de 2-1, maar binnen de minuut was het alweer 2-2 door Jesse Schuurman.
Marciano van Leijenhorst: "Tweede helft was schandalig"
In de slotfase riep IJsselmeervogels het onheil over zich af. Hicham Acheffay (volgend jaar Jong FC Utrecht) scoorde de 3-2 namens Jong Vitesse. Danny van den Meiracker kon het nog op 3-3 brengen, maar zijn strafschop vloog hoog over.
9' Mike de Beer [0-1]
30' Jeffrey Buitenhuis [1-1]
63' Robbert Olijfveld [2-1]
64' Jesse Schuurman [2-2]
80' Hicham Acheffay [2-3]
Bijz.
85' Danny van den Meiracker (IJs) mist penalty
Ted Verdonkschot: "De instelling na rust gaat gevolgen hebben voor volgend seizoen"