Studenten ontsnapt aan grote brand bij New York Pizza: "Het is al met al goed afgelopen"

UTRECHT - De oorzaak van de brand in de New York Pizza-vestiging aan de Nobelstraat in Utrecht is nog niet vastgesteld, laat de Veiligheidsregio Utrecht vanavond weten. De politie heeft geen strafbare feiten kunnen ontdekken. Het is daarmee een verzekeringskwestie geworden.
De brand in het monumentale pand aan de Nobelstraat brak vanmorgen rond 10.00 uur uit. Volgens studenten die er tegenover wonen, waren er meerdere explosies te horen.
De negen studenten die boven de pizzeria woonden, wisten zich tijdens de brand snel in veiligheid te brengen. Ze ademden rook in, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. "Het is al met al goed afgelopen", zegt woordvoerder Jelle Mulder van de Veiligheidsregio Utrecht.
De studenten hebben elders tijdelijk onderdak gevonden. "Na de brand hebben ze onder begeleiding nog wat persoonlijke spullen mogen ophalen", aldus de woordvoerder.
Het pand is zwartgeblakerd en er lag na de brand veel rommel op straat. Bussen konden enige tijd niet door de Nobelstraat rijden. De haltes Neude, Janskerkhof en Stadsschouwburg kwamen als gevolg te vervallen.
De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling, die tot ver in de buitenwijken te zien was. Er was niemand in de pizzeria aanwezig op het moment van de brand.
Brand bij New York Pizza in Utrecht
Utrechter Frédérik Ruys bracht de geschiedenis van het pand aan de Nobelstraat vandaag fraai in beeld op Twitter.
De eerste beelden van de brand.
Uitslaande brand bij New York Pizza in Nobelstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.