FC Abcoude heeft vertrouwen in Champions Leaguefinale Ajax: "Maar makkelijk wordt het niet"

Matthijs de Ligt in duel met Fernando Llorente van Tottenham Hotspur
Matthijs de Ligt in duel met Fernando Llorente van Tottenham Hotspur © ANP
ABCOUDE - De winst van Ajax gisteravond op Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League is ook gevierd in Abcoude. De dorpsgenoten van Matthijs de Ligt hebben flink staan juichen.
Onder meer in de kantine van FC Abcoude, de club waar De Ligt als jonkie begon met voetballen. Ze zijn trots op 'hun' Matthijs, die gisteren weer een goede wedstrijd speelde, zegt Piet Kooyman, erelid van FC Abcoude. "Het was een legendarische avond. Hij was volgens mij een van de beteren bij Ajax. Vooral in de tweede helft heeft hij laten zien wat zijn kwaliteiten zijn. Hij stond er als ervaren rots en hij leidde de hele defensie. Dat is misschien wel de belangrijkste reden dat het 0-1 is gebleven."
Het enige doelpunt dat werd gemaakt, viel in de eerste helft. De Amsterdammers kregen daarna nog meerdere kansen, maar wisten deze niet te benutten. Ook de spelers van Tottenham Hotspur kregen de bal niet in het doel.
Dat betekent dat Ajax er goed voorstaat, voor de return volgende week in Amsterdam. Op 8 mei spelen de Amsterdammers thuis in de Johan Cruijff Arena. Kooyman heeft er vertrouwen in dat de eindstand van die wedstrijd goed genoeg wordt om de finale te halen van de Champions League. "Ik ben een optimist, dus ik zeg ja. Maar ik denk dat het niet makkelijk wordt, hoor. Als de Engelsen het spelletje spelen wat ze in de tweede helft speelden, krijgt Ajax het moeilijk."
Matthijs de Ligt speelde in zijn jonge jaren voor FC Abcoude. Toen hij 9 was werd hij ontdekt door Ajax. FC Abcoude kreeg toen 1700 euro voor de 'transfer'. Kenners denken inmiddels dat de 19-jarige centrale verdediger een kleine 100 miljoen euro waard is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.