Mannen Kampong pakken ticket play-offs na winst op Den Bosch

© RTV Utrecht / Floris Mulder
UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben het ticket voor de play-offs officieel binnen. De Utrechters verzekerden zich hiervan door zondag Den Bosch met 3-1 te verslaan.
Alexander Cox: "Ons doel was ons zo snel mogelijk plaatsen voor de play-offs"
In het vermakelijke duel kwam Kampong op 2-0 voorsprong. Eerst was het Robbert Kemperman die wist te scoren, vervolgens was het Jip Janssen die via een strafcorner de tweede Utrechtse treffer maakte.
In het begin van het derde kwart was het Joquin Menini die namens Den Bosch de aansluitingstreffer maakte: 2-1. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd haalde Jip Janssen de spanning weer weg. Hij maakte de 3-1 en deed dit opnieuw via een strafcorner. "Het was een terechte overwinning", zei coach Alexander Cox van Kampong tegen RTV Utrecht. "Ik vond ons vooral de eerste helft goed. We hadden de controle over de wedstrijd. Alleen het derde kwart waren we niet goed."
20' Robbert Kemperman [1-0]
24' Jip Janssen [2-0]
40' Joaquin Menini [2-1]
64' Jip Janssen [3-1]
Kampong staat in de Hoofdklasse op de tweede plek. De ploeg van Alexander Cox heeft evenveel punten als koploper Bloemendaal. Beide ploegen hebben zich dus verzekerd van deelname aan de play-offs om het landskampioenschap van de Hoofdklasse. Om de overige twee plekken wordt nog gestreden. Voor Kampong is het de achtste keer op rij dat het zich plaatst voor de play-offs. Dit lukte geen enkele club eerder.
Jip Janssen: "Vizier nu op de play-offs"