Zeer zwak FC Utrecht verliest ook uit van FC Emmen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Een zwak FC Utrecht heeft een pijnlijke nederlaag geleden. Het Eredivisie-duel tegen promovendus FC Emmen ging met 2-0 verloren en daar was niets aan gestolen. In de Galgenwaard verloor Utrecht ook al van de Drentse ploeg.
Trainer Dick Advocaat: "Dit was zomeravondvoetbal"

EMMEN SCOORT ER TWEE

De eerste goal van de wedstrijd viel na een half uur, toen Michael de Leeuw bij de tweede paal opdook na een ingestudeerde corner. Hij kon eenvoudig de bal in het doel werken. Nog voor rust werd de stand op 2-0 gebracht door verdediger Keziah Veendorp. Hij werd net buiten de zestien aangespeeld, had alle ruimte en vond met zijn linker de verre hoek achter FC Utrecht-doelman David Jensen.
De ruststand was ook 2-0. Kansen voor de ploeg van trainer Dick Advocaat waren niet te noteren. Het tempo lag veel en veel te laag om mogelijkheden te creëren.
Joris van Overeem: "Dit was verschrikkelijk"

WISSELS ZONDER RESULTAAT

Na rust probeerde Utrecht met invallers Gyrano Kerk en Leon Guwara het tij te keren, maar het zat er nooit echt in. Eén kans was het noteren waard: Kerk kreeg een strakke voorzet van Klaiber, maar zijn dubbele inzet werd tot twee keer toe gekeerd door (toekomstig Ajax-keeper) Kjell Scherpen.
FC Utrecht maakte geen aanspraak op een goal en FC Emmen pakte, in de spannende strijd tegen degradatie, veel tijd. De wedstrijd kabbelde voort en tikte langzaam naar de 90 minuten. Het goede nieuws aan Utrecht-kant was de terugkeer van Cyriel Dessers, die in de tweede helft zijn opwachting maakte na een wissel. Hij kon een keer vrij koppen, maar daar zat niet genoeg kracht achter.
Cyriel Dessers: "We moeten naar onszelf kijken"
30' Michael de Leeuw [1-0]
40' Keziah Veendorp [2-0]

VIJFDE PLAATS KWIJT

FC Utrecht raakt de vijfde plaats definitief kwijt in de Eredivisie. Concurrent Heracles is over Utrecht heen na de zege op Heerenvee. Met 47 punten uit 31 duels staan de Domstedelingen nu zesde. Vitesse (44), Willem II (43) en FC Groningen (42) hijgen nog in de nek in de strijd om de Europese play-offs.
Voor FC Utrecht resten nog de duels tegen Fortuna Sittard (24 april), Ajax (12 mei) en sc Heerenveen (15 mei).
Een pluim voor FC Emmen, dat mede door twee zeges op FC Utrecht op 32 punten komt. De Drentse ploeg kan zich komende week veiligspelen en de play-offs voor promotie-degradatie ontlopen.