BAM verliest opdracht knooppunt Hoevelaken vanwege financiële risico's

© RTV Utrecht
AMERSFOORT/BUNNIK - Een consortium rond bouwbedrijf BAM is de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken kwijt. Het contract wordt ontbonden omdat Rijkswaterstaat en het consortium, waar ook branchegenoot Van Oord en ingenieurs- en adviesbureau Arcadis deel van uitmaakten, het niet eens konden worden over de financiële risico's.
Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer. Bij de gunning van het project was een nieuwe contractvorm gebruikt, waarbij het consortium zowel de planningsfase als de bouw op zich zou nemen.
Uiteindelijk bleek dat er meer onzekerheden en grotere financiële risico's ontstonden dan Rijkswaterstaat had verwacht. Het consortium rondt de planningsfase af. Daarna wordt de opdracht opnieuw aanbesteed.
Het consortium rond BAM, dat het hoofdkantoor in Bunnik heeft, had de opdracht midden 2015 gekregen. Financiële details over de opdracht zijn niet bekendgemaakt, maar het zou om enkele honderden miljoenen gaan.

ONRUST

Ondertussen blijven de plannen voor het knooppunt bij Amersfoort zorgen voor onrust en onzekerheid in de directe omgeving. Omdat de A28 en A1 bij Amersfoort verbreed worden, moeten sommige inwoners, ondernemers en verenigingen noodgedwongen verhuizen. Maar waar ze naar toe moeten is nog steeds niet voor iedereen duidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.