Eerste punt voor Jong FC Utrecht in 2019

Nick Venema duelleert namens Jong FC Utrecht
Nick Venema duelleert namens Jong FC Utrecht © Goalphoto
UTRECHT - Na elf nederlagen op rij heeft Jong FC Utrecht weer eens een punt gepakt in de Keuken Kampioen Divisie. In Amsterdam werd het 3-3 tegen Jong Ajax.
De tegenstander miste vanwege (jeugd)interlandverplichtingen heel veel spelers. Daarom stonden bij Jong Ajax maar liefst vijf debutanten in de basis. Bij Jong FC Utrecht mocht Nick Venema vanaf het begin meedoen.

SLECHTE UTRECHTSE START

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte vanwege de aanslag op het 24 Oktoberplein. Kort daarna maakte een van de Jong Ajax-debutanten vliegensvlug de openingstreffer. Het was de 17-jarige Damjan Dostanic die na vijf minuten 1-0 scoorde. Drie minuten later zorgde Vaclav Cerny al voor 2-0.

VEERKRACHT

Daarna ging de Amsterdamse storm liggen. 2-0 was ook de ruststand en na de pauze boog Jong FC Utrecht de achterstand om. In de 51e minuut was het Mark Pabai met de aansluitingstreffer. Het betekende de eerste goal in het betaalde voetbal voor de 18-jarige rechtsback uit Wijk bij Duurstede. Enkele minuten later scoorde aanvoerder Junior van der Velden de 2-2.
In minuut 70 maakte de uit Utrecht afkomstige Quinten Timber 3-2 voor Ajax. Maar nu deed Jong FC Utrecht snel weer iets terug. De Duitse aanvaller Jonas Arweiler zette de 3-3 op het scorebord. Daarna vielen geen doelpunten meer. Opvallend: bij alle drie de Utrechtse goals zorgde Rayan El Azrak voor de assist.
De laatste keer dat Jong FC Utrecht niet verloor, was op 14 december. Toen werd het thuis tegen FC Dordrecht 4-1. De ploeg van trainer Robin Pronk staat nog altijd laatste in de Keuken Kampioen Divisie. Degradatie naar de Tweede Divisie is echter onmogelijk.