Kassa voor Belastingdienst na grote verkeerscontrole Nijenoord

De controle om de hoek bij Ondiep trok gisteren veel bekijks.
De controle om de hoek bij Ondiep trok gisteren veel bekijks. © RTV Utrecht / Peter Knieriem
UTRECHT - De politie heeft de resultaten bekendgemaakt van de grote verkeerscontrole gisteren op de Nijenoord in Utrecht. Vooral de Belastingdienst spint garen: er werd namelijk voor ruim 27.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd.
Bovendien werden achttien auto's in beslag genomen omdat de eigenaren een schuld hadden bij de Belastingdienst. De politieactie trok veel bekijks, ook omdat het een relatief druk gedeelte van de stad is. Tussen 13.00 en 19.00 uur haalde de politie zo'n tweehonderd weggebruikers naar de kant van de weg.

VERDACHTE KENTEKENS

Dat gebeurde niet willekeurig, legt politiewoordvoerder Hans Meuleman uit. "Bij dit soort controles wordt veel gebruik gemaakt van ANPR-camera's." Daarmee kunnen agenten razendsnel kentekens registreren. "Als er iets fout is, wordt het direct doorgegeven. Zo'n persoon kan er dan makkelijk uitgepikt worden."

BOETES

Naast de inbeslagnames deelde de politie ook vijftig verkeersboetes uit, voor bijvoorbeeld door rood rijden, bellen tijdens het rijden, gladde banden of rijden zonder gordel. Eén bestuurder werd aangehouden vanwege rijden onder invloed van drugs. Bovendien nam de politie drie scooters in beslag omdat eraan was gesleuteld.
Politiewoordvoerder Meuleman spreekt van 'een behoorlijk aantal bekeuringen'. "Het heeft met name een preventief doel." Aan de grote verkeerscontrole werkten naast de politie en de Belastingdienst ook de douane en de gemeente mee.
In totaal zijn zo'n tweehonderd weggebruikers van de weg geplukt.
In totaal zijn zo'n tweehonderd weggebruikers van de weg geplukt. © RTV Utrecht / Peter Knieriem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.