Tienkoppig FC Utrecht lijdt pijnlijke nederlaag in Zwolle

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van Dick Advocaat leek met tien man te gaan winnen, maar gaf het na een krankzinnige slotfase weg. Na negentig minuten stonden de Utrechters met lege handen: 4-3.
De score werd er na zes minuten geopend. FC Utrecht-middenvelder Simon Gustafson scoorde met een knap afstandsschot de openingstreffer. In het restant van de eerste helft was het echter de ploeg uit Zwolle die de dienst uitmaakte op het veld.
Timo Letschert (FC Utrecht): "Hele bizarre wedstrijd"
Dat leidde na een klein half uur spelen tot de gelijkmaker. Uitblinker Younes Namli mocht vrij aanleggen voor een voorzet, waarna de bal eenvoudig binnengekopt kon worden door Vito van Crooij.

LETSCHERT

Na een klein uur spelen kwam FC Utrecht opnieuw op voorsprong. Uit een hoekschop was het raak via Timo Letschert. De centrale verdediger kopte hard raak en maakte zo zijn eerste treffer van dit seizoen.
Een rode kaart voor Urby Emanuelson na een tackle met gestrekt been leek FC Utrecht in een lastig parket te brengen. De moegestreden Jean-Christophe Bahebeck vergrootte drie minuten na de rode prent de marge. De Fransman scoorde op fraaie wijze, door de bal te punteren.
Sean Klaiber (FC Utrecht): "Ik heb hier geen woorden voor"

SLOTFASE

In de slotfase ging het volledig mis voor de geplaagde Utrechters. De aansluitingstreffer kwam op naam van PEC-verdediger Thomas Lam, die de bal na goed doorzetten langs Jensen heen tikte. Mike van Duinen ontpopte zich in de blessuretijd tot matchwinner van het duel.
De snelle aanvaller benutte eerst een strafschop, na een overtreding van Nicolas Gavory, waarna hij even daarna Sean Klaiber aftroefde en de winnende treffer scoorde namens de thuisploeg. Tot ontsteltenis van Dick Advocaat.
Sander van de Streek (FC Utrecht): "Teleurstelling en deceptie is heel groot"
7' Simon Gustafson [0-1]
25' Vito van Crooij [1-1]
59' Timo Letschert [1-2]
75' Jean-Christophe Bahebeck [1-3]
80' Thomas Lam [2-3]
90' Mike van Duinen [3-3]
90+2' Mike van Duinen [4-3]

RANGLIJST

De vormdip van FC Utrecht houdt aan. Het is de vierde nederlaag op rij. Na twintig wedstrijden staan de Domstedelingen op zesde plaats in de Eredivisie. Als Heracles Almelo zondagmiddag wint gaan de Almeloërs over FC Utrecht heen.