Pak je potlood er maar bij: het cassettebandje is weer helemaal terug

Het cassettebandje is terug. Toni Peroni legt uit waarom.
Het cassettebandje is terug. Toni Peroni legt uit waarom. © RTV Utrecht
UTRECHT - Platen zijn weer hip, CD's hebben de meeste verzamelaars ook nog wel liggen, maar cassettebandjes? Die zijn bij de meeste mensen in de afvalbak beland. En toch is ook de cassette bezig met een heuse comeback. RTV Utrecht zoch rocklegende Toni Peroni even op in Utrecht om te ontdekken waarom.
Want als je iemand zoekt die warme herinneringen bewaart aan de cassettebandjes van vroeger, dan zit je bij drummer Toni Peroni in Utrecht goed. Hij denkt bij cassettebandjes terug aan de goede oude tijd. Peroni: "Voor mij is dat jeugdsentiment. Dat heeft voor mij alles te maken met muziek. Ik nam alles van de radio op met cassettebandjes en dat ging ik naspelen. Dat was voor mij de ultieme manier om muziek te maken."
Peroni is dus dol op cassettebandjes. Hoewel er ook een nadeel aan zit: "Wat ik me het meest herinner aan cassettebandjes is dat ze nog wel eens kapot wilden gaan. Dan moest je die cassette met tape weer aan elkaar plakken en het dan ook weer op een andere cassette opnemen. Dat was wel een frustrerend dingetje."
Kortom, het cassettebandje lijkt ouderwets en veel mensen hadden hem al afgeschreven, maar het blijft ondanks alles hartstikke hip en populair bij jonge mensen... een beetje zoals Toni Peroni zelf dus!
Pak je potlood er maar bij: het cassettebandje is weer helemaal terug

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.