FC Utrecht door hattrick Venema langs VfB Stuttgart

Nick Venema
Nick Venema © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft vandaag in een oefenduel met 3-2 gewonnen van Bundesliga-club VfB Stuttgart. Nick Venema uit Austerlitz was de grote man, hij maakte alle Utrechtse goals.
De oefenwedstrijd werd gespeeld in het Spaanse La Manga, waar FC Utrecht zich voorbereidt op de tweede helft van competitie. De tegenstander staat op dit moment 16e in de competitie. Ze traden aan met onder meer aanvaller Mario Gómez, die 78 interlands voor Duitsland op zijn naam heeft staan.
Sean Klaiber haalt uit tegen VfB Stuttgart
Sean Klaiber haalt uit tegen VfB Stuttgart © fcutrecht.nl
De eerste helft leverde geen goals op, maar dat werd na de rust snel gecompenseerd. In nog geen vijf minuten kwam Stuttgart twee keer op voorsprong. Venema scoorde tussendoor ook nog eens de gelijkmaker. Dat deed hij even later voor een tweede keer, uit een pass van Cyriel Dessers. Vijf minuten voor tijd maakte de 19-jarige spits het feest compleet, door de winnende goal binnen te koppen.
Donderdag speelt FC Utrecht een tweede wedstrijd van het Spaanse trainingskamp, tegen het Belgische KV Oostende.