FC Utrecht uitgeschakeld in KNVB Beker

Vilhena kopt de 1-0 binnen
Vilhena kopt de 1-0 binnen © Orange Pictures
UTRECHT - Feyenoord heeft ten koste van FC Utrecht de kwartfinales bereikt van het toernooi om de KNVB-beker. Één doelpunt volstond voor de winst: 1-0. Tonny Vilhena kopte de bal in de 26e minuut, op aangeven van Sam Larsson, in twee instanties langs doelman David Jensen.
De hoogtepunten van Feyenoord - FC Utrecht in Namen en Rugnummers LIVE
Feyenoord kreeg volop kansen om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen, maar het tweede doelpunt bleef uit en daardoor werd het in de slotfase toch nog spannend. Jens Toornstra voorkwam in blessuretijd de gelijkmaker van Utrecht door een kopbal van Timo Letschert van de lijn te halen.
Timo Letschert: "Je zou bijna denken dat het iets mentaals is"
Sean Klaiber in duel met Sam Larsson
Sean Klaiber in duel met Sam Larsson © Orange Pictures

ZELDZAME NEDERLAAG FC UTRECHT ONDER ADVOCAAT

FC Utrecht was de afgelopen weken onder leiding van Advocaat in gestaag tempo opgeklommen op de ranglijst van de eredivisie. De 71-jarige Hagenaar debuteerde eind september als trainer van Utrecht met een nipte nederlaag in De Kuip (1-0) en sindsdien had zijn elftal nog maar één keer verloren.
De nederlaag is een feit. Advocaat verlaat het veld.
De nederlaag is een feit. Advocaat verlaat het veld. © Orange Pictures
Dick Advocaat: "Feyenoord is nu nog te goed voor ons"
Bij het tweede bezoekje van dit seizoen aan De Kuip kon de ploeg van Advocaat echter niet overtuigen. Het leek af en toe of de ploeg uit de Domstad in gedachten al bij de thuiswedstrijd van zondag tegen Ajax was, voor veel fans het belangrijkste duel van het jaar.
Urby Emanuelson: "We speelden gewoon onder de maat"
De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst herstelde zich met de winst enigszins van de blamage vijf dagen eerder voor de competitie tegen Fortuna Sittard (0-2). Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft zondag af tegen ADO Den Haag. FC Utrecht ontvangt dan Ajax.