FC Utrecht steviger vierde na krappe zege op Heerenveen

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft de voorsprong van drie punten behouden op de concurrenten voor de vierde plek. De Domstedelingen wonnen zondag met 3-2 van Heerenveen, terwijl het bij rust nog een 3-0 voorsprong in handen had.
Sander van de Streek: "Die controle voelde goed"
FC Utrecht was het eerste half uur heer en meester in Heerenveen. Emil Bergström wist in de 14e minuut een kopbal binnen te werken waardoor de voorsprong werd gepakt. Twaalf minuten later breidde Gyrano Kerk de voorsprong uit. Hij schoot de bal na een goede actie onder doelman Warner Hahn door. Het was voor Kerk alweer de vierde wedstrijd op rij waarin hij wist te scoren.
Heerenveen kwam vervolgens een aantal keer voor het Utrechtse doel, maar het doelnet werd niet gevonden. Na een goede actie van Simon Gustafson deed Oussama Tannane op slag van rust ook een duit in het zakje. De aanvaller maakte niet alleen de 3-0, maar ook zijn eerste officiële treffer in Utrechtse dienst.
Ook in de tweede helft had FC Utrecht de controle in Heerenveen. De Friezen kwamen niet aan hun eigen spel te pas. In de 69e minuut deed Michel Vlap namens Heerenveen dan toch wat terug. Vlap volleerde de bal vanuit de lucht in het Utrechtse doel: 1-3.Zes minuten later was daar ook de 2-3. Pelle van Amersfoort werkte bij een hoekschop de bal met zijn rug het Utrechtse doel in.
Oussama Tannane: "Voor het vertrouwen is het lekker dat ik heb gescoord"
Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Lukas Gortler de rode kaart na een overtreding. De VAR ging naar de beelden kijken en verwees scheidsrechter Van de Graaf zelf naar de beelden te gaan kijken. De arbiter kwam terug op zijn beslissing en gaf Gortler in plaats van rood de gele prent.
Lukas Görtler: "Normaal gesproken ben ik niet voor de VAR, maar nu was ik er gelukkig mee"
14' Emil Bergström [0-1]
26' Gyrano Kerk [0-2]
45+1' Oussama Tannane [0-3]
69' Michel Vlap [1-3]
75' Pelle van Amersfoort [2-3]
FC Utrecht staat in de Eredivisie vierde met 28 punten. AZ en Vitesse staan gezamenlijk vijfde met 25 punten.
Dick Advocaat: "Qua veldspel was dit onze beste wedstrijd"