FC Utrecht vervolgt opmars en boekt zege op Heracles

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag een overtuigende 3-1 overwinning geboekt op Heracles Almelo. De Domstedelingen stonden na twintig minuten voetballen op een 3-0 voorsprong, dankzij treffers van Gustafson, Kerk en Emanuelson en gaven de voorsprong daarna niet meer uit handen. Het was de vijfde thuisoverwinning voor FC Utrecht.
Urby Emanuelson (FC Utrecht) praat na met René van den Berg

OPENINGSFASE

De ploeg van Dick Advocaat kreeg de voorsprong na drie minuten in de schoot geworpen, toen Timo Letschert het vijandelijke strafschopgebied indribbelde en werd gehaakt. De toegekende strafschop werd feilloos binnengeschoten door Simon Gustafson, die de openingstreffer daarmee op zijn naam zette. Een kwartier later was het opnieuw raak via Gyrano Kerk. De 23-jarige vleugelaanvaller scoorde op prachtige wijze, door de bal via de onderkant van de lat in de korte hoek achter doelman Janis Blaswich te werken. Niet veel later vergrootte Urby Emanuelson de marge tot drie. De oud-speler van AC Milan volleerde een afvallende bal keihard in het Almelose doel en tekende zo voor de 3-0.
Emil Bergström over FC Utrecht - Heracles Almelo (3-0)

SPEKTAKEL

In de tweede helft liet FC Utrecht bij vlagen het mooiste voetbal van het seizoen tot nu toe zien. Onder aanvoering van de uitblinkende Joris van Overeem werd het publiek in de Galgenwaard regelmatig getrakteerd op fraaie combinaties en individuele acties. Na een uur spelen maakte Nick Venema opnieuw zijn opwachting bij de Utrechters. De jongeling verving Sander van de Streek, maar wist voor de verandering een keer niet tot scoren te komen. Een kwartier voor tijd tekende Maximilian Rossmann voor de aansluitingstreffer namens Heracles Almelo en even leek het nog spannend te worden, toen Vincent Vermeij een voorzet van oud FC Utrecht-aanvaller Kristoffer Peterson op een haar na miste.
Joris van Overeem (FC Utrecht) in gesprek met René van den Berg
4' Simon Gustafson [1-0, pen.]
19' Gyrano Kerk [2-0]
20' Urby Emanuelson [3-0]
75' Maximilian Rossmann [3-1]

OPMARS

FC Utrecht klimt dankzij de zege naar de vierde plaats in de Eredivisie. Na een stroeve seizoensstart is de ploeg uit de Domstad bezig aan een heuse opmars op de ranglijst sinds Dick Advocaat werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Jean-Paul de Jong. Komende week neemt FC Utrecht het op tegen SC Heerenveen, dat zaterdag met 5-1 wist te winnen van Willem II.