Veel geld voor nieuwe fietsenstallingen, fietsroutes en verkeersdoorstroom

© RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
UTRECHT - Het Rijk en de regionale overheden investeren extra geld in bereikbaarheid. Zo komen er 25.000 fietsparkeerplekken bij de grote treinstations in Nederland. Ook worden er vijftien fietsroutes aangepast of opnieuw aangelegd, waaronder tussen Utrecht en Amersfoort, zodat fietsers snel kunnen doorrijden.
Staatssecretaris Van Veldhoven maakte in juni al bekend dat ze 100 miljoen euro wilde uittrekken voor fietsprojecten. Regionale en lokale overheden leggen daar nog eens 245 miljoen bij.
Doel is om reizigers te verleiden vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Daarnaast is besloten om een onderzoek te starten naar de benodigde maatregelen op de A28 tussen Amersfoort en Hoogeveen.

UITHOF

Met de regio Utrecht is afgesproken dat het komende jaar in kaart wordt gebracht op welke manieren het voor reizigers in deze regio aantrekkelijker kan worden om via de stations Lunetten en Overvecht naar onder meer de Uithof te reizen. Verbeteringen in OV- en fiets verbindingen en extra fietsenstallingen moeten hieraan bijdragen. Het Rijk, de regio en de stad reserveren hier elk 15 miljoen euro voor.
In Zuidwest Nederland heeft de Minister met de regio besloten om voor de A12 tussen Gouda en Utrecht te starten met een verkeerskundig onderzoek naar maatregelen om de doorstroming te verbeteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.