Sinterklaasintochten in Utrecht: gemoedelijk en zonnig

De aankomst van Sinterklaas in Amersfoort.
De aankomst van Sinterklaas in Amersfoort. © Keistadnieuws
PROVINCIE UTRECHT - In bijna alle Utrechtse gemeentes zette Sinterklaas vandaag voet aan wal. De intocht verliep voor zover bekend overal vlekkeloos.
Op sommige plekken buiten onze provincie ging het wel mis toen het samenkomen van anti-Zwarte Piet-activisten en pro-demonstranten leidde tot een grimmige sfeer. Dat gebeurde onder meer in Rotterdam, Eindhoven en Leeuwarden.
Maar in Utrecht was het overal rustig. Ondanks de kou scheen het zonnetje zelfs en het bleef bijna overal droog.
De Pietenboot komt aan in de Amersfoortse Eemhaven.
De Pietenboot komt aan in de Amersfoortse Eemhaven. © Keistadnieuws
Opvallend: de stad Utrecht is een van de weinige plekken waar de goedheiligman pas zondag aankomt. Dat gebeurt rond 13.00 uur in de Weerdsluis. De gemeente verwacht tienduizenden bezoekers.
In Amersfoort is het vandaag én morgen feest. Vanmiddag zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in de Eemshaven, morgen wordt hij opnieuw onthaald. Dan zijn de festiviteiten bij winkelcentrum Emiclaer.
Twee dagen na zijn aanstelling mocht de kersverse burgemeester Ruud van Bennekom van Bunnik Sinterklaas ontvangen.
Twee dagen na zijn aanstelling mocht de kersverse burgemeester Ruud van Bennekom van Bunnik Sinterklaas ontvangen. © RTV Utrecht
In sommige Utrechtse plaatsen hebben de kinderen pech en moeten ze nog een extra weekje wachten. Sinterklaas komt pas volgende week aan in de plaatsen Baarn, De Bilt, Abcoude, Vinkeveen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Oudewater en Vreeland.
De intocht in Vreeswijk.
De intocht in Vreeswijk. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.