Jong FC Utrecht geen partij voor FC Twente

© Geert Lommers
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft maandag op pijnlijke wijze zijn meerdere moeten erkennen in FC Twente. In de Galgenwaard gingen de Utrechtse talenten met 1-6 onderuit tegen het vreemdelingenlegioen uit Enschede.
Voor een ruime 1500 supporters bleek al gauw dat de punten niet in Utrecht zouden blijven. Al na 26 minuten kwam Jong FC Utrecht met tien man te staan, toen Sylian Mokono zijn tweede gele kaart pakte. FC Twente stond op dat moment al met 0-2 voor, door goals van Tom Boere (penalty) en Javier Espinosa. Een paar minuten voor rust maakte Rafik Zekhnini er 0-3 van.
Trainer Robin Pronk
Na rust ging FC Twente verder waar het gebleven was. Javier Espinosa maakte zijn tweede op aangeven van de uitblinkende Tom Boere. Nick Venema deed na ruim een uur spelen nog wel iets terug namens de thuisploeg. Hij controleerde een voorzet op de rand van het strafschopgebied en plaatste hem net buiten het bereik van Twente-keeper Joel Drommel in de verre hoek.
Nick Venema
Twente-middenvelder Jari Oosterwijk bekroonde zijn invalbeurt al snel door uit een afstandschot de 1-5 te maken. Een kwartiertje later bepaalde hij met een rebound de eindstand op 1-6.