Nieuwegeiners willen meer handhaving tegen hondenpoep

© RTV Utrecht / Rik Dogger
NIEUWEGEIN - Nieuwegeiners willen graag meer handhaving om hondenpoep op speelplekken, stoepen en straten terug te dringen. Ook is niet goed duidelijk waar honden los mogen lopen en waar niet. Dat is de uitkomst van een enquête van de gemeente.
In Nieuwegein geldt een opruimplicht en aanlijnplicht, behalve op enkele speciaal aangewezen plekken. Die zijn te vinden op de Hondenuitlaatkaart op de website van de gemeente. Toch pleiten veel inwoners voor meer bordjes met informatie, of een kaart waarmee je op je mobiele telefoon makkelijk kunt navigeren.
Wethouder Marieke Schouten geeft aan komende maanden aan de slag te gaan met de uitkomsten van het onderzoek. "Honden zijn belangrijk voor veel mensen in onze stad en niet meer weg te denken uit de straten. Dat betekent ook dat er goede voorzieningen nodig zijn, zoals hondenpoepbakken. Ik zie vaak hondenuitlaters gebruik maken van die bakken. Toch blijft hondenpoep op straat of op het voetpad, ook bovenaan het lijstje met ergernissen. Er is soms een drempel om daarover iets te zeggen maar uit ervaring weet ik dat het ook best wel kan."
In totaal hebben 1106 inwoners de enquête ingevuld, zowel honderbezitters als niet-hondenbezitters.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.