Leeuwin verkast naar Deense laagvlieger

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Ramon Leeuwin vertrekt definitief naar Odense BK. De ploeg komt uit op het hoogste niveau in Denemarken. De 30-jarige verdediger heeft een contract voor twee jaar getekend.
De verdediger maakte in 2007 bij FC Utrecht zijn debuut in het betaalde voetbal. De Amsterdammer speelde daarna achtereenvolgens voor AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag en SC Cambuur. Leeuwin keerde in 2014 terug bij FC Utrecht waar hij vaste waarde werd in de defensie. Door de recente komst van de Zweed Emil Bergström en Timo Letschert kon Leeuwin echter niet meer rekenen op een basisplek.
Op de website van de club wordt Leeuwin bedankt voor zijn inzet. "Ramon is al jaren een zeer gewaardeerde kracht in de selectie van FC Utrecht", zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Ramon heeft gekozen voor een avontuur in het buitenland en wij gunnen hem deze kans."
Odense is hekkensluiter in de Deense competitie. De club heeft twee punten na zes duels. Omdat Leeuwin nog een doorlopend contract had tot 2020, betalen de Denen een transfersom. Hoeveel dat is, laten beide clubs in het midden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.