Provinciesecretaris Goedhart keert definitief niet meer terug na debacle Uithoflijn

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Provinciesecretaris Hans Goedhart vertrekt definitief bij de provincie Utrecht. Goedhart zat sinds februari al thuis nadat een kritisch rapport was verschenen over problemen met de Uithoflijn.
De provincie meldt nu dat "in goed gezamenlijk overleg" is besloten dat Goedhart per 1 augustus niet meer in dienst is van de provincie. Zijn taken worden al sinds juni waargenomen door Jan Herman de Baas.

UITHOFLIJN

Begin dit jaar werd duidelijk dat de bouw van de Uithoflijn flink vertraagd is. Naast dat het nog een stuk langer duurt voordat de eerste trams rijden tussen Utrecht Centraal en de Uithof, valt het project ook nog eens veel duurder uit dan gepland.
In een rapport dat begin februari openbaar werd, kreeg de provincie er hard van langs. Er zouden te veel partijen bij het project betrokken zijn geweest en er zou te veel gebruik zijn gemaakt van tijdelijke krachten, waardoor er "een laag collectief geheugen" was. Ook werd de provincie een gebrek aan communicatie verweten.

CONSEQUENTIES

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof besloot naar aanleiding van de kwestie op te stappen. "De uitkomst van het rapport geeft mij aanleiding om als bestuurder mijn verantwoordelijkheid te nemen", zei ze.
Provinciesecretaris Hans Goedhart werd naar huis gestuurd. "De politieke ontwikkelingen rondom de Uithoflijn hebben zowel bestuurlijke als organisatorische consequenties: aan de provinciesecretaris dhr. Hans Goedhart is door het college van Gedeputeerde Staten buitengewoon verlof verleend", meldde de provincie destijds. Nu blijkt dat Goedhart dus niet meer terug zal komen. 

GOEDHART

Goedhart was sinds 2011 algemeen directeur bij de provincie Utrecht. Zijn voorganger Sietsma kreeg veel kritiek. Hij zou daarnaast een onnodig duur afscheidsfeest gegeven hebben.
Goedhart kreeg bij zijn aanstelling als provinciesecretaris de opdracht mee het provinciebestuur 'af te slanken'. Hij moest ervoor zorgen dat de directie kleiner werd en dat het aantal afdelingen verminderd zou worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.