Radio Einstein aflevering 12 over de Nacht van de Vluchteling

© ANP
UTRECHT - Vanmiddag is de twaalfde uitzending van Radio Einstein te beluisteren. Het programma wordt opgenomen in een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers in Overvecht.
De aflevering van deze week gaat over de nacht. Afgelopen zaterdagnacht was het de Nacht van de Vluchteling, Duizenden wandelaars liepen in het holst van de nacht veertig kilometer om zo geld op te halen voor stichting Vluchteling. Radio Einstein deed verslag van de deze nacht.
Ook horen we een verhaal in de rubriek 'Broodkruimels' over de nacht, waarin er in het dorp van de Syrische Ahmed zware gevechten losbraken.

DERTIG AFLEVERINGEN

Radio Einstein maakt in totaal dertig korte afleveringen. Elke week kun je naar luisteren naar de bewoners van het asielzoekerscentrum. Luister naar hun bijzondere verhalen over thuis, muziek uit verre oorden en alledaagse kletspraatjes.

MENSEN UIT DE WIJK

Niet alleen bewoners van het asielzoekerscentrum kunnen deelnemen aan de uitzending, maar ook mensen uit de wijk. De uitzendingen zijn elke vrijdagmiddag om 16.00 uur te beluisteren via de website van Radio Einstein, Youtube, soundcloud en jouw favoriete podcast app.
Radio Einstein is een initiatief van Stut Theater, Theatergroep Vreemde Vis en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Plan Einstein en RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.