Met Leersumse Beleefpad "weer terug naar de Engelse landschapsstijl"

© parcbroekhuizen.nl
LEERSUM - Wethouder Rob Jorg heropent vandaag het Beleefpad op landgoed Broekhuizen in Leersum. De wandelroute leidt de wandelaar langs bijzondere natuur en cultuurhistorische plekken. "Alsof je weer terug bent in de Engelse landschapsstijl."
Sommigen zal het landgoed misschien bekend voorkomen. Het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt werd er opgenomen. Volgens boswachter Corien Koreman is landgoed Broekhuizen "een van de mooiste landgoederen in de Lustwarande", op de Utrechtse Heuvelrug.
Het Beleefpad, dat later deze ochtend opnieuw wordt geopend, is een route met informatiebordjes. Maar volgens Koreman is het meer dan dat. "Als je hier rondloopt zie je de prachtige meanderende paden en kun je de Engelse landschapsstijl herbeleven. Je kunt hier dassen, reeën, boommarters en ringslangen tegenkomen. Het is een combinatie van natuur en rijke historie."
Landgoed Broekhuizen wordt door Staatsbosbeheer omschreven als "een van de parels van de zogenoemde Stichtse Lustwarande". Het loopt van De Bilt tot Amerongen en zou met name tussen 1840 en 1920 in trek zijn geweest bij rijke Amsterdammers die wilden ontsnappen aan de stedelijke drukte.
Wethouder Rob Jorg heropent vandaag het Beleefpad.
Wethouder Rob Jorg heropent vandaag het Beleefpad. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.