Een weekend vol drank en drugs in het verkeer rond Bunnik

Politie controleert op alcohol - archieffoto
Politie controleert op alcohol - archieffoto © ANP
ODIJK - De politie heeft in Bunnik en omgeving dit weekend zeker zestien bestuurders aangehouden die reden onder invloed. De politie spreekt op Facebook van "een weekend vol drank en drugs".
Vrijdagavond veroorzaakte een 43-jarige bestuurster in Odijk een aanrijding, waarbij ze een geparkeerde personenauto letterlijk het trottoir op botste. Na onderzoek bleek dat zij had gedronken. Ze blies 510 UG/L, dik twee keer de toegestane hoeveelheid.

CHAUFFEUR

Later diezelfde avond had een vrachtwagenchauffeur op de A12 nog dieper in het glaasje gekeken. Hij kwam in het vizier toen hij over een afgesloten rijstrook van de snelweg raaste. Hierbij reed hij volgens de politie op enkele centimeters afstand van twee politieauto's. Bij het passeren, bleek dat de bestuurder ook nog aan het bellen was. Bij de controle bleek de bestuurder bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Verder zijn er rond Bunnik en Zeist in het weekend tenminste vijf andere automobilisten aan de kant gezet met teveel alcohol op. Negen anderen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Van alle bestuurders is bloed afgenomen en verzonden naar het Nederlands Forensisch Instituut voor verder onderzoek.
De politie legt op Facebook ook nog uit dat ze sinds 1 juli 2017 de beschikking heeft over een speekseltest waarbij het controleren op drugs veel makkelijker is geworden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.