Schrik na brand in woonzorgcentrum: "Ik wist niet wat er aan de hand was"

Mevrouw Wolsheimer met haar dochter.
Mevrouw Wolsheimer met haar dochter. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
DOORN - Het is het gesprek van de dag in Doorn, de uitslaande brand van gisteravond bij woonzorgcentrum Beatrix. De vlammen sloegen rond tien uur uit een van de woningen.
De schade is groot. Dat is de volgende ochtend goed te zien. "Ik woon schuin boven de plek waar brand uitbrak", vertelt mevrouw Wolsheimer de ochtend na de brand. "De vlammen zag ik niet, maar de rook wel. Maar in het begin wist ik helemaal niet wat er allemaal aan de hand was. Dit had ik nog nooit meegemaakt in de jaren dat ik hier woon."
Paniek was er volgens de bewoonster niet, al kwamen er ontzettend veel ambulances en brandweerwagens af op de brand. "We mochten niet met de lift en verschillende bewoners zijn slecht ter been. Zelf ben ik aan de arm van een zuster de trap afgegaan." Van tien tot half drie 's nachts hebben we buiten gezeten en de binnenzaal. Met dekentjes. En de brandweer had van die glimmende dingen bij zich van aluminiumfolie."
Bewoners van het woonzorgcentrum vroegen zich vannacht af of er gewonden waren, maar dat bleek niet het geval. Dankzij snel optreden van het personeel, omwonenden, voorbijgangers en militairen van het naastgelegen revalidatiecentrum kwam de ontruiming snel op gang.
"Alle lof. Ze hebben heel veel voor ons gedaan, ik kan niet anders zeggen", zegt mevrouw Wolsheimer, die gelukkig vannacht weer terug kon naar haar woning. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.