Amersfoortse motorclub voert "vreedzaam protest" tegen vernielingen Haagse tempel

De Hindoetempel in de Haagse Schilderswijk heeft twee keer in één week tijd te maken gekregen met vandalen die ruiten ingooiden.
De Hindoetempel in de Haagse Schilderswijk heeft twee keer in één week tijd te maken gekregen met vandalen die ruiten ingooiden. © Regio15
AMERSFOORT - De Amersfoortse motorclub Kali Mata Hindustan organiseert komende zondag "een vreedzaam protest" tegen de vernielingen van een tempel in Den Haag. De club noemt het vandalisme tegen de tempel "respectloos en nutteloos".
De Hindoetempel in de Haagse Schilderswijk heeft twee keer in één week tijd te maken gekregen met vandalen die ruiten ingooiden, schrijft Omroep West. De gemeente Den Haag heeft daarop besloten beveiligingscamera's op te hangen bij de Ram Mandir-tempel.
Om steun te betuigen wil de motorclub door middel van een vreedzaam protest van Amersfoort naar Den Haag rijden. "Alle freeriders, motorrijders of geïnteresseerden zijn van harte welkom mee te rijden uit protest voor deze respectloze en nutteloze vernielingen", schrijven de organisatoren op Facebook.
Op moment van schrijven hebben 66 deelnemers aangegeven bij het protest aanwezig te zijn, nog eens 334 zijn "geïnteresseerd".
Radjin Ramdhani, medewerker van de tempel, is blij met het gebaar. "Dat er mensen met ons meeleven, steunt ons enorm. We hopen gewoon dat dit ophoudt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.