Beheerder wijt lange rijen en files Henschotermeer aan regen

Lange files bij Henschotermeer zondag.
Lange files bij Henschotermeer zondag. © Anoniem.
WOUDENBERG - Drukte bij het Henschotermeer bij Woudenberg. Daar stonden badgasten die weer naar huis wilden vanmiddag soms een uur of langer te wachten om met de auto weg te kunnen.
De beheerder zegt dat er sprake was van overmacht, maar erkent dat het druk was. Er zijn volgens hem verkeersregelaars ingezet om alles in goede banen te leiden.
De drukte ontstond vanmiddag vooral bij de betaalautomaten op het terrein, waar lange rijen stonden. Maar ook mensen die al in de auto zaten, moesten lang wachten om van het terrein af te kunnen rijden. Eén vrouw liet aan RTV Utrecht weten dat het alleen al "40 minuten duurde om uit mijn parkeervak te komen."
Volgens de beheerder van het Henschotermeer viel er niks te doen aan de drukte. Het nieuwe parkeersysteem zou prima werken, maar er zou sprake zijn geweest van overmacht. Omdat iedereen tegelijk naar huis wilde vanwege de naderende regen liep de boel vast, aldus de beheerder.
Volgens sommige bezoekers stonden er ook al veel eerder op de dag lange rijen bij de automaten. "Belachelijk dat de beheerder spreekt van overmacht door naderend slecht weer", schrijft bijvoorbeeld Pieter van Doorn aan RTV Utrecht.
"Vanaf 11.00 uur bij aankomst tot 13.30 uur stonden er enorme rijen voor de betaalautomaten. Wij hebben vervolgens, nadat wij na 35 minuten in de rij voor de automaat betaald hadden, 25 min stil gestaan op P4 zonder ook maar een meter te hebben gereden. Uiteindelijk is vrijwel heel P4 via de nooduitgang (geopend door bezoekers) door het bos, het terrein afgereden."
Ook bezoekster Nienke zag `s ochtends al een rij bij de betaalautomaat. "Ik kwam om 11.00 uur aan met mijn twee kinderen en toen stond er al een lange rij bij de betaalautomaat. Tussendoor ben ik gaan kijken of de rij korter was, maar niet dus. Om 13.30 uur wilde ik naar huis en toen moest ik wel in de rij gaan staan. Dat duurde een half uur. Vervolgens kon ik het parkeerterrein niet verlaten en reed ik om 15.00 uur het terrein af. Belachelijk! Wij gaan voorlopig niet meer terug."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.