Utrechts Landschap wil met 500 hectare natuur uitbreiden

De kleurrijke kleine vos
De kleurrijke kleine vos © Renk Ruiter
PROVINCIE UTRECHT - Het Utrechts Landschap wil de komende vijf jaar het eigen natuur- en erfgoednetwerk uitbreiden met 500 hectare. Dat staat in het beleidsplan dat zij vandaag presenteerde.
"We onderzoeken samenwerking in het veenweidegebied, waar we kansen zien voor de natuur", aldus de organisatie die als belangrijkste doel heeft de Utrechtse natuur en erfgoed te beschermen. Het zou gaan om gronden binnen het Natuurnetwerk Nederland en binnen de groene contour.
Donkergroen: Natuurnetwerk Nederland, lichtgroen: groene contour, rood: eigendom Utrechts Landschap
Donkergroen: Natuurnetwerk Nederland, lichtgroen: groene contour, rood: eigendom Utrechts Landschap © Utrechts Landschap
Door de natuur aan te kopen, wil het Utrechts Landschap gebieden robuuster maken en met elkaar verbinden. "Dit zijn gronden met hoge potenties voor natuurontwikkeling vanwege de gunstige abiotische omstandigheden", aldus het Landschap.
Andere speerpunten van het beleidsplan zijn het bewaken van de balans tussen beschermen en beleven in een drukke provincie, het verder vergroten van de achterban en het actief betrekken van de Utrechtse samenleving.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.