Waterpoloërs UZSC gaan voor vierde titel op rij: "Eerste duel is sleutelwedstrijd"

UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC strijden dit weekend voor de vierde landstitel op rij. De Utrechtse ploeg sloot de reguliere competitie als eerste af en neemt het op tegen de nummer drie, AZC uit Alphen. Volgens trainer Rob Bijeman is de eerste wedstrijd op vrijdag het sleutelduel.
"Het vertrouwen is vrij groot. We zijn als eerste geëindigd in de competitie met twaalf punten voor op Alphen en we zijn drie jaar achter elkaar landskampioen geworden, dus we zien het met vertrouwen tegemoet", zegt Bijeman, die hoopt de cruciale eerste wedstrijd te winnen. "Als wij die per ongelijk zouden verliezen, dan moet je uit in Alphen gaan winnen. Dat wordt moeilijk. Als je de eerste wint, dan ligt de bal bij Alphen en heb je nog een thuisduel tegoed als het in Alphen niet goed zal gaan."

EREDIVISIE

UZSC kent een sterk seizoen. In eigen bad is de Utrechtse formatie het hele seizoen ongeslagen. Van de twee nederlagen die geleden werden in de eredivisie, was een op bezoek bij AZC. Heel vroeg in het seizoen werd 9-2. Afgelopen april wist UZSC wel te winnen van de Alphenaren, het werd toen 10-9 voor de Utrechters.

VERDEDIGING

Een interessante strijd wordt die tussen de ijzersterke verdediging van UZSC en de veel scorende aanval van AZC. De Utrechters kregen in de vijf gespeelde duels in de play-offs slechts 28 doelpunten tegen, terwijl AZC in vier play-off-wedstrijden maar liefst 43 keer wist te scoren. "Daar ligt ook de nadruk op bij ons. Bij ons begint het vanuit de verdediging. Wij hebben de beste keeper op doel liggen en we hebben daar onze verdediging omheen geformeerd", legt Bijeman het verschil uit.

THUISVOORDEEL UZSC

De finale wordt gespeeld volgens een best-of-three-serie, waarin UZSC het thuisvoordeel heeft. Vrijdag (20:00) begint de finale met een wedstrijd in het Krommerijnbad van Utrecht. Zaterdag (20:00) is het uitduel in Alphen. Als het na die twee wedstrijden gelijk is, dan volgt op zondag (18:30) een derde beslissingspartij in Utrecht.

UZSC-trainer Rob Bijeman: "Vrijdag is het duel waar het om gaat"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.